Bezglutenowy makaron z ciecierzycy

Aug 04. 2017
Min
15
Porcje
2
Kcal
438

To jest świetny makaron domowej roboty bez mąki, jest on pełen białka i błonnika i można go zrobić w 15 minut! Spróbuj tego zdrowego makaronu z ciecierzycy, który możesz zrobić w słodkiej i pikantnej postaci.

    Składniki

  • 2 jajka
  • 200g mąki z ciecierzycy

Sposób wykonania

W misce wymieszaj mąkę z ciecierzycy z jajkami, aby wyrobić ciasto. Na Twoim miejscu roboczym rozprósz trochę mąki (mąki z ciecierzycy), rozwałkuj ciasto i pokrój je na prostokąty lub kwadraty. Możesz nacisnąć je na środku i uformować z nich ‘’kokardki’’.

Pocięty i uformowany makaron wrzuć do gotującej się wody z solą i gotuj około 2-3 minut, aż makaron wypłynie na górę. Odcedź makaron, opłucz pod bieżącą wodą i podawaj póki jeszcze gorący.

Informacje o wartości odżywczej

Tłuszcz
12
Błonnik
17
Węglowodany
43
Kalorie
438
Białka
26

Komentarze

    Brak opinii.

Może spodobać Ci się

Zapisz się do naszego biuletynu