SOCZYSTA BANANOWO-TWAROGOWA BABKA PIASKOWA

Aug 10. 2017
Min
45
Porcje
12
Kcal
100

    Składniki

  • 500g twarogu
  • 2 dojrzałe banany
  • 5 jaj
  • 5 łyżki miodu
  • rodzynki (do smaku)
  • wiśnie (do smaku)

Sposób wykonania

Ugnieć banany i twaróg widelcem i wymieszaj dokładnie. Dodaj jaja, miód i pozostałe składniki mieszając w międzyczasie. Kiedy składniki będą dobrze połączone, przelej masę w formę do pieczenia babki-silikonowej lub wysmarowanej olejem. Polecam użyć silikonową, wtedy ciasto się na pewno nie przyklei do formy.

Piecz przez około 35 do 40 minut w 170 stopniach (lub dostosuj czas pieczenia do piekarnika), aż ciasto się zazłoci.

Jest przepyszne zaraz po pieczeniu, ale jeszcze smaczniejsze następnego dnia, po spędzeniu nocy w lodówce.

Informacje o wartości odżywczej

Tłuszcz
2
Błonnik
1
Węglowodany
21
Kalorie
100
Białka
8

Komentarze

    Brak opinii.

Może spodobać Ci się

Zapisz się do naszego biuletynu